omgeving

Costa Brava

- de omliggende omgeving van de villa -

 

Costa Brava

Lloret de Mar

In de zomer is Lloret de Mar waarschijnlijk de drukste bezochte plaats aan de Costa Brava, en trekt het jonge mensen uit heel Europa aan met het enorme aanbod aan bars en clubs. Een goede reden om te genieten van een tropische cocktail op een van de terrassen aan de boulevard of bezoek het Casino om je geluk te beproeven. Niettemin heeft Lloret veel meer te bieden aan mensen die verder kijken: verken het charmante kasteel aan het einde van de boulevard of ontspan jezelf een middag op een van de vele uitgezette wandelroutes net buiten het centrum (zoals zoals de prachtige kustwandeling van Lloret de Mar naar Blanes)..

Blanes

Als je van flora houdt is Blanes een must. Er zijn twee grote historische botanische tuinen in Blanes - Mar i Murtra en Pinya de Rosa. Mar i Murtra, net buiten het stadscentrum en aan de kust, is de beroemdste van de twee en je kunt er een hele dag doorbrengen met het bekijken en genieten van de prachtige bloemen, planten en bomen die er te zien zijn. De tuinen van Pinya de Rosa omvatten meer dan 7.000 plantensoorten, van aloë en agaven tot yucca's en opuntia's ! Daarnaast biedt Blanes ook een schat aan architecturale schoonheid, zoals de kerk van Santa Maria en de Font Gòtica (de overblijfselen van een oude gotische fontein).

Tossa de Mar

Ten noorden van Blanes ligt Tossa de Mar, het 'blauwe paradijs', zoals de Franse schilder Marc Chagall het noemde. En hij had gelijk, want Tossa is een verrassende mengeling van middeleeuwse wachttorens en muren, een gouden zandstrand en een schilderachtige oude stad (Villa Vella). Met zijn kristalheldere water is Tossa een populaire bestemming om te duiken, maar degenen die van een ontspannende wandeling, hippe winkeltjes en lekker eten houden, zullen zeker ook genieten van deze traditionele badplaats. Hoewel het in de zomer druk kan zijn op het strand, heeft Tossa de Mar nog steeds een ongerept karakter en biedt het een glimp van de oorspronkelijke Costa Brava-sfeer.

Sant Feliu de Guixols & Platja d’ Aro

Ben je op zoek naar het perfecte tochtje? Dan is het verkennen van de kustweg van Lloret de Mar naar Sant Feliu en Platja d'Aro (noordwaarts) een aanrader. Het kronkelende stuk tussen Tossa de Mar en Sant Feliu beschouwdt men als een van de mooiste kustroutes in Spanje en is een prima manier om de prachtige dorpen aan de Costa Brava te ontdekken. Verwacht vooral op zondagmorgen veel motorrijders op deze weg, genietend van het bochtentraject. Op een doordeweekse dag zul je de route veel rustiger vinden en is er voldoende gelegenheid om de vele kleine baaien; de haven van Sant Feliu te bezoeken of te winkelen in het centrum van Platja d'Aro, beroemd om zijn design kledingwinkels.

Weten

ONZE LOCATIE

Tot Girona

15 min

Barcelona

45 min

Stranden van de Costa Brava

15 min

Waarom met ons?

 • Geen verrassingen

  Geen verrassingen

 • Gerarandeerd de beste prijs

  Gerarandeerd beste prijsgarantie

 • 24h Technische assistentie

  24h Technische assistentie

 • We zijn eigenaren

  We zijn eigenaren

Bekijk onze 7 grote villa's in Spanje

Villas van 15, 20, 30, 40 personen